NORA COPENHAGEN

UNIKA HÅNDFORMET STENTØJSKERAMIK

Hvorfor koster fragten så mange penge?


Det er jo desværre ikke gratis at sende ting med posten - hverken for mig eller andre -  gid det var så vel :) Når man sender keramik, skal det selvsagt pakkes rigtig (rigtig!) godt ind. Jeg gør alt hvad jeg kan for, at genbruge diverse indpakningsmaterialer og æsker, for på den måde at holde udgifterne nede - samt selvfølgelig at passe lidt på vores lille jord. Keramik vejer også en del, og dette gør også fragten dyre.

Indpakningen ser lidt slidt ud, hvorfor det?


Jeg genbruger alt hvad jeg kan, og indpakningen kan derfor godt se lidt brugt ud, have logoer fra andre firmaer osv. Dette har ikke på nogen måde, indflydelse på selve kvaliteten af indpakningen. Jeg gør alt hvad jeg kan for, at pakke dit keramik godt og grundigt ind, så det kan klare en tur med posten.

Hvad gør jeg, hvis produktet er gået i stykker når jeg modtager det?


Skulle uheldet være ude, så kontakt mig hurtigst muligt via mail eller Instagram. Du skal sende mig din faktura, samt billeder af den ødelagte pakke (så husk at tage billeder, inden du åbner pakken) samt af det ødelagte produkt. Beløbet for det ødelagte produkt, bliver refunderet til dig her efter.

Kan produkterne tåle opvaskemaskine, mikrobølgeovn samt alm. ovn?


Jep, alle produkterne er lavet i stentøj, og alt har været brændt ved 1230 grader. Alle produkterne, kan derfor tåle opvaskemaskine, almindelig ovn, fryser og mikrobølgeovn.


Produkterne kan også godt tåle en vinterfrost, man skal i så fald løftes fra jorden, fx med krukkefødder (er der vand i produktet mens det står ude i frostvejr, er der risiko for det springer).


Er der guld på produktet, frarådes opvaskemaksine, ovn og mikrobølgeovn.


Det er generalt ganske sikkert, at putte stentøjsprodukter i mikrobølgeovnen, fryser osv, men ligesom med alle andre materialer, har keramik også sine begrænsninger. Produkterne kan gå i stykker, og kan knække, hvis de bliver udsat for store pludselige temperaturskift (så undgå dette).

Er produkterne fødevarersikre?


Alle de glasurer jeg bruger på emner/ steder der kommer i kontakt med fødevarer, er fødrevarersikre, og jeg bruger kun glasurere fra anerkendte mærker. Som dekoration, udvendigt på fx kopper, eller andre steder/ emner der ikke kommer i kontakt med fødevarer, kan der være brugt glasurer der ikke er godkendt til fødevarerbrug. Alle glasurerne er uden indhold af bly.


Uperfekt perfekt


Søger du 100% runde kopper og ensformig keramik i hobetal? Så vil jeg anbefale dig, at shoppe et andet sted :)


Jeg laver håndformet unika keramik. Det betyder, at alt er formet med mine to hænder, og at produkterne godt kan være lidt skæve. Personligt synes jeg dét er en kæmpe charme, og at det giver en masse personlighed til keramikken.


Der er selvfølgelig intet der er så skævt at det ikke kan bruges - og det betyder heller ikke, at der ikke bliver nusset og pudset om hvert enkelt produkt. For dét gør der bestemt. Alt er lavet med største omhu og kærlighed :)

Er der andet jeg skal vide?


Glaseret stentøj er som udgangspunkt 100% vandtæt. Dog kan der dannes kondens, og dette vil kunne lave mærker på dit møbel. Derfor anbefales det, at du fx putter filtdutter under din vase, urtepotte eller andet der skal stå i længere tid med vand i.


Nogle af de lertyper jeg bruger, kan være ret grove, og de kan derfor ikke slibes glatte. Her anbefales det også, at putte fx filtdutter under, så det ikke ridser dét, det står på.

Sidst redigeret 13.03.2024