VASKEANVISNINGER

nora copenhagen

Generel info : stoffet er ikke vasket på forhånd (ligesom det heller ikke er ude i butikkerne). For at undgå krymp mest muligt, så vask ved så lav varme, og med så lave omdrejninger som muligt (og i hvert fald ikke højere end anbefalet).


PRODUKTER MED FOLIETRYK : læs her
JULESOKKER

Kan bedst lide at blive håndvasket. Liggetørre. Stryg dem evt ved lav varme.

NISSEHUER

Selve huen kan vaskes ved 40 grader, og tåler tørretumbling ved lav varme, samt strygning på indersiden, ved middel varme. Kvasten som er lavet af 100% uld, må dog kun håndvaskes. Så jeg anbefaler, at håndvaske hele nissehuen.

NUSSEKLUDE

Alle nusseklude kan vaskes ved 40 grader – jeg anbefaler dog 30 da det som ofte er nok. Er nussekluden udelukkende i musselin, se da vaskeanbefalingen for SVØB.

SAVLESMÆKKE

Vaske dem ved 30 grader, og ingen tørretumbling, men stryg dem evt ved lav varme, når de er tørrer. Liggetørring anbefales.

SAVLESMÆKKE, ULD

Disse skal vaskes på uldprogram, med uldsæbe. Følg normal vaskeprocedurer for uld. Et gammelt råd lyder; “put dit uldprodukt i fryseren i et døgn. Efterfølgende “bank” det hårdt. Så bliver det blødere.”

SVØB

Svøb er, som udgangspunkt, ikke vasket på forhånd, da man på denne måde, selv kan bestemme hvor meget det skal krympe.
Jo mere varme (både ved vask og tørretumbling) jo mere krymper det. Ved kold vask krymper det ikke så meget, og forbliver mere glat i looket. Ved varm vask og tørretumbling, krymper det op til 15% og bliver mere “krøllet” i looket.
Alle svøb er musselin/ gauze i 100% bomuld.

SUTTESNORE

Har bedst af at blive håndvasket. Dette skåner metalclipsen, og vaskemaskinen. De kan med fordel stryges når de er tørrer. Pas dog på logoet – hverken logo lable eller folie logo, kan tåle at blive strøget direkte på.

LOGO LABLES

Pas på med at ramme logoet, dette tåler ikke at blive strøget, og vil krølle sammen.

BESØG MIG PÅ INSTAGRAM

nora copenhagen