FRI FRAGT ved køb over 499,- / Produktionstiden er mellem 1 & 5 uger - læs mere under VIGTIG INFO Afvis

VASKEANVISNINGER

nora copenhagen

JULESOKKER

Kan vaskes på samme vis som savlesmækkene. Det anbefales at vaske dem ved 30 grader, og ingen tørretumbling, men stryg dem gerne ved lav varme.

MUNDBIND

Mundbind skal vaskes ved 60 grader.
Alle mine mundbind er lavet af 100% bomuld.
Bomuld er et af de materialer, som tåler højeste antal grader ved vask. Bomulden åbner sig ved høje temperaturer, hvilket betyder at i vask kan sæbevandet bedre skylle igennem fiberen, og derved fjerne de urenheder der måtte være.
Som udgangspunkt kan de også godt tåle at blive tumblet, men det slider en del på stoffet. Så hæng/ læg dem evt til tørre i stedet.
Elastikker mister helt naturligt deres elasticitet, efter længere tids brug og vask. Det er dog ganske nemt at skifte den til en ny, eller til bånd hvis du hellere ønsker dette. Det er bare at binde/ klippe den gamle elastik op, og trække en ny gennem løbegangen.

NISSEHUER

Selve huen kan vaskes ved 40 grader, og tåler tørretumbling ved lav varme samt strygning ved middel varme. Kvasten som er lavet af 100% uld, må dog kun håndvaskes.

NUSSEKLUDE

Alle nusseklude kan vaskes ved 40 grader – jeg anbefaler dog 30 da det som oftes er nok. Er nussekluden i musselin, se da vaskeanbefalingen for SVØB.

SAVLESMÆKKE, ALM

De alm. smække er oftest lavet af jersey, isoli, modal eller velour. En stor del i oeko-tex, men ikke alle.
De har et sugende mellemlag, i oeko-tex, og en flot og lækker bagside i viskosejersey, i en farve der matcher forsiden.
De har en god “stor” pasform, som passer alle – og de er med to knapper så man kan justerer størrelsen.
Det anbefales at vaske dem ved 30 grader, og ingen tørretumbling, men stryg dem gerne ved lav varme.

SAVLESMÆKKE, LIBERTY

Liberty er et eksklusivt engelsk oeko-tex mærke, som har eksisteret siden 1875.
Stoffet er en helt tynd og let 100% bomuld, med en silkeagtig overflade.
Smækken er med et sugende mellemlag, også i oeko-tex, samt en flot og lækker bagside i viskosejersey, i en farve der matcher forsiden. De har en god “stor” pasform, som passer alle – og de er med to knapper så man kan justerer størrelsen.
Liberty klarer fint en vask på 40 grader, men det anbefales at vaske dem ved 30 grader, og ingen tørretumbling, men stryg dem gerne ved lav varme.

SOVEMASKE

Sovemaskerne er syet i Liberty, og enten cupro eller silke. De kan tåle en skånevask på 30 grader, men ikke tørretumbles men kan hængetørre i skyggen, og kan stryges på lav varme. Er der lavendel i, må de dog ikke vaskes eller stryges.

SVØB

Svøb er, som udgangspunkt, ikke vasket på forhånd, da man på denne måde, selv kan bestemme hvor meget det skal krympe.
Jo mere varme (både ved vask og tørretumbling) jo mere krymper det. Ved kold vask krymper det ikke så meget, og forbliver mere glat i looket. Ved varm vask og tørretumbling, krymper det op til 15% og bliver mere “krøllet” i looket.
Alle svøb er musselin i 100% bomuld.

SUTTESNORE

Det anbefales at vaske suttesnore i en vaskepose, og gerne med noget stof om clipsen – det kan evt. være en sok eller tilsvarende. Alle suttesnore er i 100% bomuld, og kan vaskes ved 30 grader, men ingen tørretumbling.


BESØG MIG PÅ INSTAGRAM

nora copenhagen

Rul til toppen